dinsdag 22 juli 2014

Felix Meritis Amsterdam


In het Felix Meritis op de Keizersgracht in Amsterdam zit sinds dit voorjaar een bijzondere pop-up belevenis. Fotomuseum Foam, lifestyle magazine/concept store Frame en restaurant Foyer zijn gedurende een half jaar (tot eind september) in dit prachtige pand gevestigd. Alle drie zijn een bezoek meer dan waard. Foam en Frame heb ik zelf al ervaren, restaurant Foyer zat helaas steeds volgeboekt, maar ik verwacht nog wel een herkansing te krijgen.


Foam presenteert een bijzonder overzicht van werk van de jonge fotografen die ze de afgelopen 5 jaar een platform hebben geboden in het jaarlijkse Talentnummer van Foam Magazine.

Ook in het Felix een museumwinkel van Foam.

Frame (zie foto's hieronder) presenteert de sfeer van het magazine in drie dimensies. Erg mooi gedaan door middel van de spiegels, die ook makkelijk weer weg te halen zijn. Veel nieuw talent in diverse genres: fashion, art, design, media, beauty en food.

Pop up restaurant Foyer serveert traditionele Hollandse gerechten in een modern jasje. Reserveren noodzakelijk gezien de grote belangstelling.....Ik heb zoals gezegd alleen nog maar de fantastische sfeer van het restaurant kunnen proeven.


Bron: Felix & Foam