zondag 28 februari 2016

Penthouse in Utrecht

Ik zou best in Utrecht willen wonen en dit penthouse zou ik, zonder er een seconde over na te hoeven denken, direct betrekken. Het wordt me helaas niet aangeboden en dat vormt nog een probleempje. De gelukkige bewoner is Jeroen van Zwetselaar; interieurontwerper bij zijn eigen ontwerpbureau  ZW6
Ik ken Utrecht op mijn duimpje maar kan niet helemaal achterhalen waar het appartement ligt ten opzichte van de Dom; in ieder geval wel heel dichtbij. Mooi ingericht ook en dan die lichtval. En een dakterras. Meer hoeft niet.
Fijne zondag!















 via

dinsdag 23 februari 2016

Mijn droomhuis voor vandaag: wit met pastels

Vandaag word ik blij van dit lichte en vrolijke huis ergens in Engeland. Door de witte basis komen de zachte pastels als blauw, groen en roze goed tot hun recht. Mooie mix ook weer van design met bijna barok-achtige meubels en kroonluchters. De tafels van Eero Saarinen via Knoll die door het hele huis staan, passen perfect in de lichtvoetige, ietwat dromerige sfeer. De vloerkleden die eveneens door het hele huis liggen vind ik prachtig, stuk voor stuk. Overal komen de kleuren terug, tot in de kunst aan toe. Alleen de slaapkamer en de kleine woon- of werkkamer op de bovenverdieping zijn naturel ingericht, maar zeker niet saai. Ik zeg: hoera!














vrijdag 19 februari 2016

Grijsblauw en poederroze

Ineens heb ik iets met grijsblauw en poederroze. Nou ja, niet ineens natuurlijk, de dames en heren marketing doen hun uiterste best om je langzaam maar zeker te hersenspoelen tot een blauw / roze addict. Alles om te voorkomen dat de woonindustrie met overschotten blauwe en roze accessoires blijft zitten en de verfindustrie met de opnieuw ontworpen kleuren.
En ik laat me graag hersenspoelen. Er sluipt wat poederroze de woonkamer binnen en sinds gisteren heb ik een grijsblauwe muur, waarover later meer. En als ik onderstaande foto's zie weet ik dat ik goed zit. Ik word vrolijk van die kleuren en vind mijn meubels mannelijk genoeg voor wat vrouwelijk tegenwicht.
Fijne dag!





dinsdag 16 februari 2016

Jacques Henri Lartigue in Foam Amsterdam

Toen ik onderstaande foto zag wist ik meteen: hier moet ik naartoe; de tentoonstelling met werk van de Franse fotograaf Jacques Henri Lartigue in Foam Amsterdam. Het is een beeld vol nostalgie; in de zeventiger jaren ging ik als klein meisje samen met mijn broertje en mijn ouders met de 2CV (oftewel de lelijke eend) naar Frankrijk. Die bank die je ziet komt uit de auto! En dat deden wij ook; op de Franse camping met je eigen bankstel.
Dat we met die auto zonder veiligheidsriemen en met klapperende raampjes ooit de alpen doorkwamen mag nu nog een wonder heten overigens. 

De tentoonstelling is een aanrader, ik werd er vrolijk van. Jacques Henri Lartigue (1894-1986) fotografeerde vanaf zijn 8e tot aan zijn dood. Hij was een meester in het vastleggen van vluchtige momenten van geluk. De tentoonstelling laat een vrolijk en speels beeld zien van het leven in Frankrijk en Italië begin 20e eeuw. Nog tot en met 3 april.







zondag 14 februari 2016

Bij mij thuis: moodboards

Een goedkope manier om te bepalen wat een bepaalde kleur doet in je interieur is werken met moodboards. Daarnaast zijn moodboards ook erg aan de hand in de woonwereld, sla de VTwonen en instagram er maar op na. En ik vind het leuk. Ook weet ik nog steeds niet wat ik boven de bank wil hangen en geef ik mijn geld vooralsnog liever uit aan andere dringende zaken, zoals een kleed of de 38e cactus. Zelf zoek ik op pinterest naar foto's die me aanspreken en print ze uit op fotopapier.
Ik beperk me wel tot een paar ruimtes, zoals hier boven de bank, in de keuken en het toilet moest er vorige week ook ineens aan geloven.

Overigens is een mooie poster (of een wand vol) ook een goedkope en fraaie manier om je muren aan te kleden. De poster boven de gestreepte bank is een foto van Vee Speers die ze maakte van haar toen 13 jarige dochter. Besteld via The Poster Club in Denemarken. Een aanrader als je op zoek bent naar een poster die niet iedereen heeft.





Foto's: Mirjam Oomen / Coffee in the Sun

donderdag 11 februari 2016

Appartement van modeontwerper in Barcelona

Vandaag word ik blij van dit appartement. Excentriek zonder 'te' ervoor, net als het kleurgebruik en dan met name in de slaapkamer; hier en daar komen stevige kleuren voor maar toch blijft de indruk overwegend naturel. Juist die spatten kleur, die ik zelf zo lastig vind toe te passen bij mij thuis, geven de feelgood factor. Hier had in de woonkamer ook nog wel iets van kleur gemogen. Het hoekje bij de keuken geeft me het gevoel van een cafe in Parijs; leuk om thuis toe te passen als je een loos hoekje hebt. En heb je gezien dat de eettafel tegelijkertijd tafeltennistafel is? Met een stevige knipoog, dat wel.