zondag 30 augustus 2015

Appartement van creatief duo in Berlijn

Ik kan er niets aan doen maar dit appartement valt voor mij weer in de categorie droomhuizen. Wat een ruimte en wat een sfeer. Een modeontwerper en een art director zijn de trotse eigenaars. En dat allemaal in Berlijn.













vrijdag 28 augustus 2015

Spaans eclectisch droomhuis

Gisteren droomde ik over een appartement in Londen met een etnische feel; vandaag val ik voor dit eclectisch ingerichte appartement in Spanje. Eclectisch vanwege de mix van stijlen, windstreken en perioden; prachtige dressoirs, vazen en lampen uit de jaren 70,  La Chaise van Eames (je ziet hem nog net staan voor het raam)  is een ontwerp uit de jaren 50 net als de draadstoeltjes aan tafel van Harry Bertoia, beiden via Flos.  Die draadstoeltjes vind ik trouwens fantastisch gecombineerd met de tafel met barok pootjes. In de slaapkamer ligt de vloer vol Marokkaanse Beni Ouarain kleden en heb je aan de muur bij de eettafel die barokke lamp gezien? De bewoners hebben hem gewoon naast de loeistrakke keuken gehangen. Ik pas wel op het huis als jullie weg zijn........














donderdag 27 augustus 2015

Mijn droomhuis voor vandaag

Notting Hill in Londen, daar ligt mijn droomhuis voor vandaag. Als je me een beetje volgt kun je vast wel raden waarom. Juist ja, de combinatie van design klassiekers, ook al is het dan alleen in de eethoek, met de etnische kunst, stoffen en meubels. En dat alles in een witte achtergrond zodat het geheel toch fris blijft ogen. 
Fijne dag!







 Via: domus nova

woensdag 26 augustus 2015

Puzzelen op de indeling

Meestal snap ik, door goed de foto's te bestuderen hoe een huis ongeveer in elkaar zit. Bij dit huis moest ik wel heel lang kijken, want ik wil het dan toch weten. Maar op de eerste foto zie je denk ik een speelhoek/leeshoek in het keukengedeelte; de vloer komt overeen. En de woonkamer bestaat uit een werkgedeelte (met het gestreepte kleed) en een eethoek (met het wieber kleed, beide kleden via Ikea). De kamer met de geblokte vloer moet een hal of speelkamer zijn, gelukkig, ik ben eruit!

Leuk sfeertje overigens, het zwart/wit gecombineerd met hout en vintage designvondsten. Niet te netjes, een beetje kleur hier en daar. Prachtige badkamer ook! Ik mis wel een lekkere bank overigens, maar wie weet staat die gewoon niet op de foto....







Via: purodeco

zondag 23 augustus 2015

Bij mij thuis: Swinging sixties London, gezien in Foam Museum Amsterdam

De poster hieronder heeft niets te maken met de tentoonstelling over The Swinging Sixties in London - Photography in the Capital of Cool -, nog tot en met 2 september te zien in het Foam Museum in Amsterdam. Ik vond de poster na afloop, overigens samen met de poster van bovengenoemde tentoonstelling, in het museumwinkeltje van Foam en ben er helemaal verliefd op. Geweldige foto, wel uit de jaren 60.

Zo ook de foto's op de tentoonstelling gemaakt door beeldbepalende fotografen van de jaren 60 die in hun tijd vaak net zo beroemd waren als de popsterren en modellen (Twiggy bijvoorbeeld) die ze voor hun camera kregen. Ik zou zeggen, als je de kans nog hebt, ga deze tentoonstelling bekijken. Je word er vrolijk van! Voor meer informatie klik hier.











Foto's: Coffee in the Sun / Mirjam Oomen

zaterdag 22 augustus 2015

Vakantiehuis op Ibiza

 Ibiza trekt mij helemaal niet als vakantie eiland waar half party minnend Nederland vertoeft. Toch schijnen er nog mooie en rustige plekken te zijn op het eiland (zeggen ze......). De eigenaren van dit huis komen uit New York en brengen hier al jaren hun vakantie's door. Het huis is 400 jaar oud en op wat renovaties na, aardig intact gehouden. Precies zoals ik een vakantiehuis graag zie, inclusief de ietwat oncomfortabele stoelen buiten zodat het ook wel weer fijn is om thuis te komen....
Fijn weekend!