dinsdag 30 september 2014

The poetry of material things


Gisteren stuitte ik op Tumblr op The poetry of material things. De naam alleen al klinkt als muziek in mijn oren. Nooit hoef ik me meer oppervlakkig of materialistisch te voelen als ik weer eens kreun over een stoel die ik wil hebben. En dan de foto's die erop staan! Niet alleen interieur, ook mode en lifestyle, maar de sfeer van die foto's...
Ik kon bijna niet kiezen.














zondag 28 september 2014

Herfst huis


Een warm herfst huis ter inspiratie. Gelukkig genieten we nog steeds van een Indian Summer..









zaterdag 27 september 2014

Minimalistisch maar bijzonder appartement

De bewoner van dit appartement houdt duidelijk niet van teveel spullen, maar wel van mooie! (Het daybed van Ludwig Mies van der Rohe! : via Knoll) De poefjes,  het kleed (dat ik veel te klein vind) en de kussens op de zelfgemaakte bank tegen de muur  zorgen ervoor dat het geheel niet te streng en kil wordt. Hoewel ik ook gordijnen mis...Vooral in de keuken en werkkamer zie je dat er geleefd wordt. En wat komt alles toch mooi uit tegen een witte vloer!!
Stoer ook: de combinatie van industriële werktafel met designstoel (DSR van Eames) en de stoere Jielde lamp.







 Bron: femina


vrijdag 26 september 2014

Zweedse cottage met wishbone chairs

In Scandinavië is het het grootste deel van het jaar donker. Dat is de reden dat de huizen in deze landen vaak licht  zijn ingericht, de witte vloeren zijn er zo ongeveer uitgevonden. Ik vind de styling in dit huis heel geslaagd, op het dressoir staat veel, maar door de rustige tinten oogt het niet te druk. En die wandlampjes erboven!
De Wishbone Chairs van Hans Wegner zijn mooi transparant in dit geheel; wat vind je van de combinatie met het vintage barokke bankje?
Fijn weekend!







donderdag 25 september 2014

Prachtig huis van blogger in Oslo

Dit huis ontdekte ik op My Scandinavian Home. Het is het huis van blogger, fotograaf, designer en kunstenaar Henriette Amlie Kalbekken. Deze 23(!) jarige heeft een, in mijn ogen, waanzinnig gevoel voor stijl. Haar blog designlykke heeft onlangs de "Blogger of the Year"  prijs gewonnen in Noorwegen.
Ik dacht dat ik leed aan verander drift als het gaat om je huis, maar Henriette kan er echt wat van. In deze "sneak peak" zie je al drie verschillende uitvoeringen van haar woonkamer. Die met de oudroze muur is het meest recent, maar de muren zijn ook al groen geweest en dus grijs (je ziet dat ze twee kleine kinderen heeft).

Mocht je, net als ik, smullen van deze foto's (die ze zelf maakt), klik dan hier.







woensdag 24 september 2014

Liefde voor Kelims

Ik hou van Kelims. Niet alleen als vloerkleed, maar ook kussens gemaakt van oude kelims geven sfeer aan elk interieur. Kijk maar...







Een betaalbare van Ikea.